خوردن وعده های غذایی زودتر در روز ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد
- شناسه خبر: 30461
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۲۲
- نویسنده: دکتر نیوز
در یک مطالعه بزرگ با یک پیگیری 7 ساله، محققان دریافتند افرادی که اولین و آخرین وعده های غذایی آنها زودتر بوده است، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.
به گزارش دکتر نیوز، افرادی که اولین و آخرین وعده های غذایی خود را زودتر می خورند نسبت به افرادی که دیرتر در روز غذا می خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. علاوه بر این، مدت طولانیتر روزهداری یک شبه با خطر کمتر سکته مغزی و سایر بیماریهای عروق مغزی مرتبط بود. قبل از اینکه پزشکان به افراد توصیه کنند زمان غذا خوردن خود را تغییر دهند، تحقیقات بیشتری لازم است.
غذاهایی که می خورید می توانند خطر حمله قلبی، سکته مغزی و انواع دیگر بیماری های قلبی عروقی را افزایش یا کاهش دهند. اما تحقیقات بیشتر نشان می دهد که چه زمانی وعده های غذایی خود را می خورید نیز ممکن است مهم باشد.
علاوه بر این، مطالعه جدیدی که در 14 دسامبر در Nature CommunicationsTrusted Source منتشر شد، نشان داد که داشتن زمانهای دیرتر برای اولین و آخرین وعدههای غذایی در روز با خطر کلی بالاتر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. این اثر در زنان قوی تر از مردان بود. همچنین تحقیقاتی در مورد غذا خوردن با زمان محدود انجام شده است، که کمی متفاوت از زمان غذا خوردن است، اما مرتبط است.
چگونه زمان خوردن غذا می تواند بر سلامت قلب تاثیر بگذارد
در این مطالعه، محققان ارتباط بین زمانی که افراد وعدههای غذایی خود را در طول روز میخورند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را بررسی کردند. این تحقیق شامل 103389 بزرگسال شرکت کننده در مطالعه NutriNet-Santé بود، یک مطالعه مبتنی بر وب در فرانسه که به ارتباط بین تغذیه و سلامتی میپردازد.
میانگین سنی شرکت کنندگان حدود 42 سال بود و تقریباً از هر 10 نفر 8 نفر زن بودند. محققان از سوابق غذایی که به صورت آنلاین توسط شرکت کنندگان ارسال شده بود، استفاده کردند تا تخمین بزنند که مردم چه زمانی و چند وقت یکبار در طول روز غذا می خورند. آنها شرکت کنندگان را به طور متوسط حدود 7 سال دنبال کردند.
آنها دریافتند که در صبح، “هر ساعت اضافی در به تعویق انداختن زمان اولین وعده غذایی در روز با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی عروقی همراه بود.” محققان همچنین دریافتند که “هر ساعت اضافی در به تاخیر انداختن زمان آخرین وعده غذایی با 8 درصد افزایش خطر بیماری عروق مغزی مرتبط است.”
آنها دریافتند افرادی که آخرین وعده غذایی خود را بعد از ساعت 9 شب می خورند در مقایسه با افرادی که آخرین وعده غذایی خود را قبل از ساعت 8 شب می خورند، 28 درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری عروق مغزی قرار دارند.
این اثرات برای هر دوی اینها در زنان قوی تر از مردان بود. علاوه بر این، روزهداری طولانیتر در شب با کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک و سایر انواع بیماریهای عروق مغزی مرتبط بود. با این حال، زمان ناشتایی یک شبه هیچ تاثیری بر خطر کلی بیماری قلبی عروقی یا بیماری عروق کرونر قلب نداشت.
همچنین، تعداد دفعاتی که افراد در طول روز غذا میخورند، بر خطر قلبی عروقی آنها تأثیری ندارد.
محققان در این مقاله مینویسند: «نتایج ما نشان میدهد که در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، بهجای حذف صبحانه، استفاده از الگوهای زمانبندی زودهنگام غذا خوردن و همراه کردن یک دوره ناشتایی طولانیتر در شب با آخرین وعده غذایی اولیه، به جای حذف صبحانه، یک مزیت بالقوه است». اگرچه مارتین-نمث گفت که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، او اشاره کرد که این مطالعه دارای چندین نقطه قوت است، مانند تعداد زیاد شرکت کنندگان، پیگیری طولانی، و اینکه محققان متغیرهای دیگری را که می توانند بر خطر قلبی عروقی تأثیر بگذارند، در نظر گرفتند.
با این حال، تفاوت هایی بین مصرف کنندگان قبلی و بعدی وجود داشت که می توانست بر نتایج تأثیر بگذارد. برای مثال، افراد جوانتر، آنهایی که سابقه بیماری قلبی عروقی ندارند، سیگاریهای معمولی فعلی و افرادی که سطح فعالیت بدنی بالاتری دارند معمولاً اولین و آخرین وعدههای غذایی را دیرتر میخورند.
علاوه بر این، شرکتکنندگانی که وعدههای غذایی دیرتر را در مقایسه با افرادی که وعدههای غذایی زودتر میخوردند، تمایل داشتند که الکل بیشتری مصرف کنند، بیشتر اوقات مشروبات الکلی مصرف کنند، زمانهای دیرتر به خواب میروند، و وعدههای غذایی خود را در زمانهای مختلف در طول هفته میخورند.
زمان خوردن ممکن است بر ریتم شبانه روزی تأثیر بگذارد
یک توضیح بالقوه برای کاهش خطر قلبی عروقی با وعدههای غذایی زودتر، تأثیر زمانبندی غذا بر ریتم شبانهروزی در اندامها است. ریتم های شبانه روزی چرخه های تقریباً 24 ساعته ای هستند که ساعت داخلی بدن را تشکیل می دهند. یکی از شناخته شده ترین آنها چرخه خواب و بیداری است که با چرخه روز و شب (معروف به روشنایی و تاریکی) گره خورده است.
سایر نشانه های محیطی نیز می توانند بر ریتم های شبانه روزی تأثیر بگذارند. تحقیقات نشان می دهد که چرخه روزانه غذا خوردن و روزه داری به همگام سازی ریتم های شبانه روزی در اندام هایی مانند کبد، قلب، کلیه و پانکراس کمک می کند. نویسندگان مقاله جدید همچنین پیشنهاد میکنند که برخی از فواید ممکن است ناشی از روزهداری طولانیتر یک شبه باشد. آنها نوشتند: “ما یک ارتباط معکوس بین مدت روزه داری در شب و خطر بیماری های عروق مغزی پیدا کردیم.”
فواید مشابه دورههای روزهداری طولانیتر در تحقیقات دیگر دیده شده است (اگرچه حداقل یک مطالعه هیچ فایدهای نداشت).
به عنوان مثال، یک مطالعه منبع مطمئن نشان داد که مردان مبتلا به پیش دیابت که غذا خوردن خود را به یک بازه زمانی 6 ساعته محدود می کنند – چیزی که به عنوان غذا خوردن با محدودیت زمانی یا روزه متناوب شناخته می شود – بهبودهایی در حساسیت به انسولین، فشار خون و کنترل اشتها داشتند.
تحقیقات دیگر فواید قلبی عروقی یا کاهش وزن را در میان افرادی که روزه متناوب انجام میدهند، یافته است. مارتین نمت گفت که مطالعات روزهداری متناوب میتواند چالشبرانگیز باشد، زیرا افرادی که دوره غذا خوردن کوتاهتری دارند، گاهی کالری کمتری میخورند که میتواند بر متابولیسم و خطر قلبی عروقی نیز تأثیر بگذارد.
اگرچه او فکر میکند که مطالعه جدید به درک ما از تأثیر زمانبندی وعدههای غذایی و مدت زمان ناشتا بودن شبانه بر سلامتی میافزاید، اما او گفت که خیلی زود است که به مردم توصیه کنیم وعدههای غذایی خود را در زمان خاصی از روز بخورند. او گفت: «ما باید ترجیحات، سبک زندگی و ویژگی های سلامتی یک فرد را قبل از اینکه بتوانیم این نوع توصیه را انجام دهیم، در نظر بگیریم.
نتیجه گیری
در یک مطالعه بزرگ با یک پیگیری 7 ساله، محققان دریافتند افرادی که اولین و آخرین وعدههای غذایی آنها زودتر است، نسبت به افرادی که دیرتر غذا میخورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند.
مدت طولانیتر روزهداری در طول شب نیز با خطر کمتر سکته مغزی یا سایر بیماریهای عروق مغزی مرتبط بود، اما تعداد وعدههای غذایی خوردهشده در طول روز تأثیری بر این بیماری یا کلی بیماری قلبی عروقی نداشت. تعداد فزایندهای از تحقیقات نشان میدهد که خوردن اولین و آخرین وعدههای غذایی زودتر و داشتن یک دوره ناشتایی طولانیتر در طول شب، ممکن است مفید باشد. با این حال، کارشناسان هشدار می دهند که قبل از ارائه توصیه ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.