طیف سنجی چشمی بیماری های چشمی را تشخیص میدهد
- شناسه خبر: 30640
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۲۶
- نویسنده: دکتر نیوز
مطالعه اثربخشی طیفسنجی فلورسانس چشمی هدفمند را برای آنالیز فوندوس چشم نشان میدهد و پیشرفتهای بالقوهای را در تشخیص و درمان بیماریهای چشمی ارائه میدهد.
برخی از تغییرات ساختاری و عملکردی معمولی در چشم ها، به ویژه فوندوس چشم، به دلیل بیماری های چشمی مانند رتینوپاتی دیابتی (DR)، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) و گلوکوم رخ می دهد. بیماریهای عصبی مانند بیماری آلزایمر (AD) و بیماری پارکینسون (PD) نیز میتوانند منجر به تغییرات شبکیه شوند، مانند نازک شدن لایه فیبر عصبی شبکیه (RNFL) و تغییرات همودینامیک.
با توجه به ویژگیها و ترکیبات بسیار ناهمگن فوندوس چشم، نشانگرهای زیستی یا به طور گسترده در سراسر این بافت پراکنده میشوند یا در مناطق خاصی قرار میگیرند. به عنوان مثال، پلاک های بتا آمیلوئید در سراسر شبکیه بیماران مبتلا به AD پخش می شود، در حالی که بیماران مبتلا به DR خونریزی های موضعی دارند.
تکنیکهای تصویربرداری معمولی اطلاعات کافی در مورد تغییرات شبکیه ناشی از این بیماریها در مقایسه با طیفسنجی بازتابی منتشر چشمی (DRS) فراهم نمیکنند. روشهای DRS چشمی، آنالیز طیفی بخشهای خاصی از فوندوس چشم، از جمله دیسک بینایی، شبکیه محیطی و فووئا را بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ نانومتر (nm) ممکن میسازد.
بازتاب منتشر و طیفسنجی فلورسانس همچنین میتواند تأثیر عواملی مانند تجمع لیپوفوسین، تغییرات ساختاری RNFL، طیف جذب خون و مشخصات طیفی ملانین را روشن کند که همگی بر خواص نوری بافتهای شبکیه تأثیر میگذارند.
در مطالعه حاضر، محققان ویژگیهای کلیدی فناوری طیفسنجی چشمی هدفمند را در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از یک هدف مرجع و چشم مدل شناسایی میکنند. هدف مرجع یک صفحه نمایش با وضوح فوق العاده بالا با شبکه ای از هشت رنگ مختلف بود که دوربین فوندوس در مقابل آن قرار داشت و فقط نور ساطع شده از صفحه را جمع آوری می کرد. مدل چشمی OEMI-7، یک مردمک هفت میلی متری که به طور دقیق چشم انسان را شبیه سازی می کند، به اعتبار بخشیدن به این اکتساب های DRS کمک کرد.
سیستم چندوجهی ارائه شده در این مطالعه تصویربرداری همزمان و پیوسته و طیفسنجی هدفمند در فوندوس چشم را فعال میکند. علاوه بر این، حساسیت بالا، وضوح طیفی و سرعت اکتساب کوتاه را برای تشخیص بیومارکر شبکیه نشان داد. قابل توجه است زیرا سیستم های دیگر، مانند تصویربرداری فراطیفی، بین وضوح طیفی و سرعت اکتساب مصالحه دارند.
علاوه بر این، این فناوری پروفایل های طیفی متمایزی را در مناطق مختلف آزمایش شده در طول آزمایش های in vitro و in vivo به دست آورد. برای نتیجه گیری، طیف سنجی چشمی هدفمند می تواند راه های جدیدی را برای تشخیص و درمان بیماری های چشمی در طول زمان باز کند.