آیا مصرف برخی از غذاها میتواند ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد؟
- شناسه خبر: 30997
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۱۵
- نویسنده: دکتر نیوز
آیا مصرف برخی از غذاها میتواند ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد؟ این سوال مهمی است که به ذهن میرسد، زیرا غذاهای ما روی سلامت عمومی و به ویژه سلامت مغز تأثیر میگذارند.
یک تحقیق جدید که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است، بر ارتباط میان مصرف غذاهای فرآوری شده و گوشت با بیماری آلزایمر تأکید دارد. دانشمندان دانشگاه باند استرالیا با بررسی عادات غذایی ۴۳۸ نفر، به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد گوشت و محصولات فرآوری شده با افزایش ریسک بیماری آلزایمر مرتبط است.
در مقایسه با افراد سالم، افراد مبتلا به آلزایمر تمایل بیشتری به مصرف گوشت گاو، پای گوشت، سوسیس، ژامبون، همبرگر و پیتزا دارند، در حالی که مصرف میوه و سبزیجات را کاهش میدهند.
تحقیقات نشان میدهد که این رژیم غذایی ممکن است منجر به التهابات و اکسیداسیون داخل بدن شود که ممکن است تأثیرات منفی بر روی عملکرد مغزی داشته باشد.
با این حال، هنوز مسیر دقیقی برای این ارتباط مشخص نشده است و تحقیقات بیشتری برای درک عمیقتر این مسئله لازم است.
به طور کلی، آگاهی از تأثیرات غذاها بر سلامتی مغز و انتخاب رژیم غذایی سالم با مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، ممکن است به کاهش ریسک بیماری آلزایمر کمک کند.
بنابراین، به جای ساندویچ با چیپس و نوشابه، انتخاب سالمتری مانند سالاد میتواند به سلامتی عمومی و به ویژه به سلامتی مغز کمک کند.