غذاهای فرآوری شده به 30 روش مختلف به سلامتی شما آسیب میرساند
- شناسه خبر: 31193
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۲۸
- نویسنده: دکتر نیوز
غذاهای “فوق العاده فرآوری شده” به بیش از 30 روش مختلف به سلامتی شما آسیب می رساند یک بررسی جدید هشدار می دهد که غذاهای فوق فرآوری شده می توانند ده ها مشکل سلامتی وحشتناک را در بین افرادی که اغلب آنها را می خورند ایجاد کنند.
محققان رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده را با افزایش خطر ابتلا به 32 بیماری جداگانه مرتبط دانستند. به گفته محققان، به ویژه، این غذاها به شدت با خطر مرگ زودهنگام، بیماری قلبی، سرطان، اختلالات سلامت روان، اضافه وزن و چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط هستند.
به عنوان مثال، به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری شده با 50 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از قلب، 48 تا 53 درصد افزایش خطر اضطراب و اختلالات روانی رایج و 12 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. نتایج نشان داد که هر چه افراد بیشتر از این غذاها بخورند، خطرات کلی سلامتی آنها بیشتر است.
غذاهای فوق فرآوری شده شامل تنقلات بسته بندی شده، نوشیدنی های شیرین، نودل های فوری، غلات شیرین و وعده های غذایی آماده است. این محصولات تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار می گیرند تا آنها را خوش طعم و ماندگار کنند و حاوی مواد افزودنی مانند امولسیفایرها، عوامل رنگی و طعم دهنده های شیمیایی هستند.
محققان در یادداشتهای پیشزمینه میگویند متأسفانه، غذاهای فوقفرآوریشده در حال حاضر تا ۵۸ درصد از کل انرژی دریافتی روزانه را در برخی از کشورهای با درآمد بالا تشکیل میدهند و در کشورهای با درآمد پایین و متوسط در حال تکثیر هستند.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی ملیسا لین، همکار پژوهشی موسسه ذهنی و روانی دانشگاه دیکن نوشت: «در دهههای اخیر، در دسترس بودن و تنوع محصولات فرافرآوری شده فروخته شده به طور قابل توجهی و به سرعت در کشورهای سراسر جهان افزایش یافته است». سلامت جسمانی در ویکتوریا، استرالیا.
به گفته محققان، این غذاهای بسیار فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی شکر، نمک و چربی و همچنین مواد دیگری هستند که می توانند برای بسیاری از سیستم های بدن مضر باشند.
برای این تجزیه و تحلیل، محققان داده های ادغام شده از 14 مقاله مروری منتشر شده در سه سال گذشته را که شامل نزدیک به 10 میلیون شرکت کننده بود، بررسی کردند. هیچکدام توسط شرکت های مواد غذایی که غذاهای فوق فرآوری شده تولید می کنند، تامین مالی نشدند.
همچنین شواهد نشان می دهد که غذاهای فوق فرآوری شده با 21 درصد بیشتر خطر مرگ به هر دلیلی، 55 درصد افزایش خطر چاقی، 40 درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، 41 درصد افزایش خطر مشکلات خواب و 22 درصد مرتبط است. افزایش خطر افسردگی
تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد که این اثرات ضعیف بر سلامتی لزوماً با کمبود مواد مغذی و بارهای کالری سنگین محصولات توضیح داده نمی شود. محققان نوشتند که تغییرات در مواد غذایی ایجاد شده در طول تولید «ممکن است بر هضم، جذب مواد مغذی و احساس سیری تأثیر بگذارد».
به گفته محققان، شواهد در حال ظهور در انسان همچنین برخی از افزودنیهای مورد استفاده در غذاها – شیرینکنندههای غیر قندی، امولسیونکنندهها، رنگها و نیتراتها یا نیتریتها – را با پیامدهای سلامتی ضعیف مرتبط میدانند.
آنها افزودند که پردازش صنعتی فشرده مواد غذایی همچنین ممکن است مواد مضری تولید کند که به التهاب مزمن کمک می کند و حتی مواد بسته بندی نیز می تواند حاوی آلاینده باشد.
محققان میگویند که تولیدکنندگان میتوانند برای فرمولبندی مجدد این محصولات تحت فشار قرار گیرند، اما تنظیم مجدد مواد لزوماً آسیب را از بین نمیبرد.
علاوه بر این، انگیزههای سود، سازندگان مواد غذایی را از روی آوردن به محصولات مغذی منصرف میکند. به گفته محققان، در واقع، تولیدکنندگان محصولات خود را با استفاده از استراتژیهای بازاریابی که «شامل بستهبندیهای بصری جذاب با طرحهای چشمنواز و اظهارات مرتبط با سلامتی است» را به پیش میبرند و «مصرف بیش از حد» را ترویج میکنند.