اگر استرس دارید مقداری شکلات تلخ بخورید
- شناسه خبر: 14621
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۰
- نویسنده: دکتر نیوز
همه محصولات کاکائو در دنیا مقبولیت زیادی پیدا کرده اند. در میان این محصولات، شکلات سرشار از فلاوانول است. ماده ای که در انگور، سیب، تمشک، لوبیا، چای سبز و … نیز وجود دارد.
به گزارش دکتر نیوز، مصرف روزانه حدود 40 گرم شکلات تلخ به مدت دو هفته، سطح هورمون های استرس را در افراد مبتلا به استرس بالا کاهش می دهد. بر این اساس، محققان 30 نفر را که سطح پریشانی کم و زیاد داشتند مورد بررسی قرار دادند و سپس چندین بار سطح هورمون های استرس را در نمونه های خون و مطب جمع آوری و اندازه گیری کردند. بر اساس این مطالعه، در نهایت مشخص شد که مصرف روزانه 1.4 اونس از این شکلات ها برای بهبود مشکلات مربوط به استرس مفید است.
شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات است و به طور متوسط هر 100 گرم شکلات 500 کالری انرژی دارد. با این حال، نباید آن را از رژیم غذایی حذف کرد. زیرا شکلات تلخ حاوی بسیاری از مواد مغذی مفید برای بدن است. خوردن مقداری شکلات در روز به جای سایر غذاهای پرکالری و بدون ارزش غذایی توصیه می شود. بهتر است روزانه حدود 30 گرم شکلات تلخ (حداقل 70 درصد) بخورید، نه کمتر و نه بیشتر.
طبق اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، غلظت نسبی فلاوانول ها در شکلات تلخ بیشتر است، به همین دلیل فرض بر این است که شکلات تلخ برای بهبود سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. بنابراین سه اثر مهم مصرف شکلات برای بدن شامل موارد زیر است:
- فشار خون پایین: مصرف کاکائو و شکلات تلخ منجر به افزایش اکسید نیتریک می شود. اکسید نیتریک یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و بر گیرنده های کوچک در رگ های خونی تأثیر می گذارد و باعث اتساع عروق می شود. این فرآیند باعث کاهش فشار خون می شود. فشار خون بالا در عوض با بسیاری از بیماری های قلبی از جمله نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و تصلب شرایین مرتبط است. فشار خون بالا همچنین منجر به زوال شناختی، زوال عقل و سکته می شود.
- بهبود سلامت عروق کرونر: تحقیقات نشان داده است که فلاونوئیدها از سفتی شریان ها و پدیده چسبیدن گلبول های سفید خون به دیواره عروق جلوگیری می کنند. به گفته دانشمندان، خوردن روزانه یک تکه شکلات تلخ ضروری است و حتی می توان از آن به عنوان دارو استفاده کرد.
- کاهش کلسترول: افراد مبتلا به کلسترول بالا با خطر افزایش LDL یا لیپوپروتئین با چگالی کم مواجه هستند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی به ویژه تصلب شرایین و حمله قلبی در آنها بیشتر است. فلاوانول موجود در شکلات تلخ منجر به کاهش جذب کلسترول در دستگاه گوارش و همچنین سنتز کلسترول LDL می شود. مصرف این شکلات همچنین با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا یا HDL همراه است. یعنی کلسترولی که منجر به محافظت در برابر بیماری های قلبی می شود.