مواد غذایی طبیعی که فشار خون را کاهش میدهد
- شناسه خبر: 2496
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۰
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیشتر فلاونوئیدها باعث بهبود ترکیب میکروبیوتای روده و کاهش فشار خون می شود.
به گزارش روانشناسی نیوز، فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی هستند که عمدتا در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.
تنوع در میکروبیوتای روده با مصرف غذاهای غنی از فلاونوئید مانند سیب، گلابی، انواع توت ها، چای و شکلات تلخ افزایش می یابد و همچنین منجر به کاهش سطح فشار خون می شود.
محققان پیشنهاد میکنند که ترکیب میکروبیوتای روده (میکروارگانیسمهای موجود در دستگاه گوارش) بین افراد سالم و سالم مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی متفاوت است.
“میکروبیوم روده ما نقش کلیدی در متابولیسم فلاونوئیدها برای افزایش اثرات محافظتی آنها بر قلب ایفا می کند و این مطالعه شواهدی را ارائه می دهد که با تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانه می توان به اثرات این مواد در کاهش فشار خون دست یافت.” .
تیم تحقیقاتی 904 بزرگسال را انتخاب کردند و میزان مصرف غذا، میکروبیوم روده و سطح فشار خون آنها را ارزیابی کردند.
شرکتکنندگانی که غذاهای غنی از فلاونوئید مانند سیب، گلابی و انواع توتها را مصرف کردند، نسبت به کسانی که به اندازه کافی غذاهای غنی از فلاونوئید مصرف نمیکردند، میکروبیوتای روده متفاوت و فشار خون سیستولیک پایینتری داشتند.
محققان دریافتند که 15 درصد از ارتباط بین مصرف بالای فلاونوئید و افت فشار خون را می توان با تنوع میکروبیوم توضیح داد.
در این مطالعه، مصرف یک و نیم فنجان توت در روز، معادل 128 گرم، با 4.1 میلی متر جیوه فشار خون سیستولیک مرتبط بود.
یافتههای ما نشان میدهد که کارآزماییهای آینده باید شرکتکنندگان را بر اساس مشخصات متابولیک آنها بررسی کنند تا نقش متابولیسم و میکروبیوم روده را در تنظیم اثرات فلاونوئیدها بر فشار خون با دقت بیشتری درک کنند.
درک بهتر از تنوع فردی متابولیسم فلاونوئید می تواند به خوبی توضیح دهد که چرا برخی از افراد مزایای محافظتی بیشتری از غذاهای غنی از فلاونوئید در سلامت قلب و عروق دارند. نتایج این مطالعه در مجله Hypertension منتشر شده است.