پیشگیری از سرماخوردگی با مصرف ویتامین C
- شناسه خبر: 30980
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۵
- نویسنده: دکتر نیوز

در این روزهای فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا، توصیههایی برای پیشگیری و درمان این بیماریها شنیده میشود. یکی از مواردی که به آن توجه میشود، مصرف ویتامین C است. این ویتامین آنتیاکسیدانی است که به حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
طبق گفته پزشکان، ویتامین C با تحریک تولید و کارکرد گلبولهای سفید خون، که نقش اساسی در مبارزه با عفونتها دارند، از جمله عفونتهای سرماخوردگی، عمل میکند. برخی پژوهشها نشان دادهاند که مصرف ویتامین C میتواند مدت و شدت علائم سرماخوردگی را کاهش دهد.
توصیه میشود که برای مصرف ویتامین C از مواد غذایی غنی این ویتامین مانند پرتقال، کیوی، فلفل دلمهای، توتفرنگی، گوجهفرنگی و کلم بروکلی استفاده کنید. با این حال، باید مراقب دوز مصرفی باشید تا به شل شدن مدفوع نیز از آن جلوگیری شود.
پس با توجه به تأثیر مثبت ویتامین C در پیشگیری از سرماخوردگی، مصرف منابع غنی از این ویتامین به عنوان یک راهکار ساده و موثر معرفی میشود.
ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی کمک کند. مصرف منظم ویتامین C میتواند به کاهش مدت زمان سرماخوردگی و شدت علائم آن کمک کند. همچنین، ویتامین C میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به عفونتهای ویروسی و باکتریایی کمک کند.
برای پیشگیری از سرماخوردگی با مصرف ویتامین C، میتوانید از منابع غذایی غنی این ویتامین مانند نارنج، لیمو، توت فرنگی، پرتقال، گوجه فرنگی، بروکلی و فلفل دلمه استفاده کنید. همچنین، مکملهای ویتامین C نیز در دسترس هستند و میتوانید با مشورت پزشک خود از آنها استفاده کنید.
به هر حال، باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد ویتامین C نمیتواند بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد. بنابراین، رعایت مقدار مصرف و توجه به تغذیه متعادل و سالم بهترین راه برای پیشگیری از سرماخوردگی و حفظ سلامت عمومی است.