ارتباط مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
- شناسه خبر: 32128
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۶
- نویسنده: دکتر نیوز
تحقیقات جدید نشان میدهد افرادی که مقدار زیادی از مواد غذایی حاوی آهن هِم (که عمدتاً در گوشت قرمز و سایر محصولات حیوانی وجود دارد) مصرف میکنند، با خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند. بر اساس گزارشات، این افراد ۲۶ درصد بیشتر از کسانی که کمترین میزان این غذاها را مصرف میکنند، در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد که آهن هِم مسئول بیش از نیمی از افزایش خطر دیابت مرتبط با مصرف گوشت قرمز غیر فرآوری شده است. اما در مقابل، آهن غیرهِم که در منابع گیاهی یافت میشود، هیچ ارتباطی با دیابت نوع ۲ ندارد.
پروفسور فرانک هو، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد، در این زمینه تأکید میکند: «این مطالعه اهمیت انتخابهای غذایی سالم در پیشگیری از دیابت را برجسته میکند.» او در بیانیهای از دانشگاه هاروارد افزود: «کاهش مصرف آهن هِم، به ویژه از طریق کاهش مصرف گوشت قرمز، و انتخاب یک رژیم غذایی گیاهیتر میتواند راهکارهای مؤثری برای کاهش خطر دیابت باشد.»
آهن هِم که از هموگلوبین به دست میآید (پروتئینی که اکسیژن را در گلبولهای قرمز حمل میکند)، بهطور طبیعی در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی وجود دارد و نسبت به آهن غیرهِم راحتتر جذب بدن میشود.
این مطالعه بر اساس دادههای رژیم غذایی ۳۶ ساله از بیش از ۲۰۶٬۰۰۰ متخصص بهداشتی که در دو مطالعه بلندمدت شرکت کرده بودند، انجام شد. محققان همچنین نمونههای خون بیش از ۳۷٬۵۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کردند تا چگونگی تأثیر آهن بر خطر دیابت را بررسی کنند.
نتایج نهایی حاکی از آن است که آهن هِم با مجموعهای از نشانگرهای زیستی مرتبط با دیابت نوع ۲ ارتباط دارد. تیم تحقیقاتی همچنین ۱۲ متابولیت خون را شناسایی کردند که ممکن است در ارتباط بین مصرف آهن هِم و خطر دیابت نقش داشته باشند.
به گفته محققان، این یافتهها نگرانیهایی را درباره اضافه کردن آهن هِم به محصولات گیاهی جایگزین گوشت برای بهبود طعم و ظاهر آنها مطرح میکند.