مصرف میوه بیشتر میتواند افسردگی را درمان کند
- شناسه خبر: 3521
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۰۵:۲۵
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، بر اساس نتایج تحقیقات جدید کالج علوم بهداشت و زندگی در دانشگاه آستون انگلستان، کسانی که به طور مکرر میوه میخورند، نسبت به افرادی که این کار را نمیکنند، سلامت روانی مثبت بیشتری دارند و کمتر احتمال دارد علائم افسردگی را گزارش کنند و مصرف میوه بیشتر میتواند افسردگی را درمان کند.
یافتههای محققان نشان میدهد که تعداد دفعاتی که میوه میخوریم برای سلامت روان ما مهمتر از کل مقدار غذایی است که در یک هفته معمولی مصرف میکنیم. این گروه تحقیقاتی همچنین دریافتند کسانی که تنقلات خوش طعمی مانند چیپس مصرف میکنند که دارای مواد مغذی پایینی است، احتمال بیشتری دارد که سطوح بالاتری از اضطراب را گزارش کنند.
در این مطالعه 428 بزرگسال از سراسر بریتانیا مورد ارزیابی قرار گرفت و رابطه بین مصرف میوه و سبزیجات با تنقلات شیرین و شور از نظر سلامت روان مورد بررسی قرار گرفت.
پس از در نظر گرفتن عوامل جمعیت شناختی و شیوه زندگی مانند سن، سلامت عمومی و ورزش، این مطالعه نشان داد که میوه های غنی از مواد مغذی و میان وعده های فاقد مواد مغذی به نظر می رسد با سلامت روان مرتبط هستند. آنها همچنین دریافتند که هیچ رابطه مستقیمی بین مصرف سبزیجات و سلامت روان وجود ندارد.
بر اساس این نظرسنجی، هر چه مردم میوه بیشتری بخورند، بدون در نظر گرفتن میزان کل میوه های مصرفی، نمره افسردگی کمتر و سلامت روانی بالاتری دارند. اما کسانی که به طور مکرر غذاهای خوش طعم و فاقد مواد مغذی (مانند چیپس) مصرف می کنند، بیشتر احتمال دارد که اختلالات روانی روزمره (معروف به اختلالات شناختی) را تجربه کنند و سلامت روانی ضعیف تری را گزارش کنند.
در مقابل، هیچ ارتباطی بین اختلالات حافظه روزمره و مصرف میوهها و سبزیجات یا تنقلات شیرین وجود نداشت، که نشان میدهد رابطه منحصر به فردی بین این میانوعدههای طعمدار فاقد مواد مغذی با اختلالات روانی روزمره و سلامت روان وجود دارد.
نمونه هایی از این اختلالات روانی خسته کننده روزمره عبارتند از: فراموش کردن محل قرارگیری اشیا، فراموش کردن هدف از رفتن به اتاق های خاص و ناتوانی در به خاطر آوردن نام افراد آشنا که نام آنها در نوک زبان بود.
نیکولا جین تاک، دانشجوی دکترا و محقق اصلی این مطالعه، میگوید: «درباره تأثیر رژیم غذایی بر سلامت روان و رفاه، اطلاعات کمی وجود دارد. ما مستقیماً رابطه علت و معلولی را در اینجا در این تحقیق بررسی نکردیم، اما یافتههای ما میتواند نشان دهد که مصرف مکرر غذاهای شور و فاقد مواد مغذی ممکن است اختلالات روانی روزانه را افزایش دهد که به نوبه خود سلامت روان را کاهش میدهد.
تحقیقات دیگر رابطه ای بین مصرف میوه و سبزیجات و سلامت روان پیدا کرده است، اما مطالعات کمی میوه ها و سبزیجات را به طور جداگانه بررسی کرده اند. حتی تعداد کمتری هم فراوانی و مقدار مصرف غذا و ضریب تاثیر آن را ارزیابی می کند.
هم میوه ها و هم سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیبر و ریزمغذی های ضروری هستند که عملکرد مطلوب مغز را ارتقا می دهند، اما این مواد مغذی می توانند در طول پخت و پز از بین بروند. از آنجایی که ما بیشتر این میوه را خام می خوریم، این به طور بالقوه می تواند تأثیر قوی تر آن را بر سلامت روان ما توضیح دهد. تغییر میان وعده هایی که می خوریم ممکن است یک راه بسیار ساده و آسان برای بهبود سلامت روان ما باشد.